Укладено угоду з Symantec

(Джерело: http://kpi.ua/830-3 )

Н.Єлизарова. «Київський Політехнік», 20 жовтня 2008


Меморандум про співпрацю між корпорацією Symantec, Науковим парком “Київська політехніка“ та Національною науково-освітньою мережею УРАН підписали 6 жовтня Роберт Клайд (Robert Clyde) – віце-президент Symantec, М.З.Згуровський – президент Наукового парку “Київська політехніка“ та Ю.І.Якименко – президент Національної науково-освітньої мережі УРАН. У зустрічі з нагоди укладення угоди взяли участь В.І.Тимофєєв – заступник першого проректора НТУУ ”КПІ”, Б.А.Циганок – начальник управління міжнародних зв’язків, Ханс ван-Рітсоте (Hans van Rietschote) – директор дослідницького департаменту Symantec та В’ячеслав Крітов – провідний спеціаліст цього департаменту.

Відомо, що Symantec є світовим лідером у сфері інтелектуальних рішень для забезпечення безпеки, зберігання даних і системного управління, які допомагають користувачам управляти своєю інформацією. Корпорація має представництва у понад 40 країнах та співпрацює з десятками університетів по всьому світу.

Під час зустрічі М.З.Згуровський окреслив історичні етапи розвитку КПІ та зупинився на його сьогоденні: напрямах підготовки фахівців, інноваційних освітніх технологіях, спектрі наукових досліджень, що здійснюються в НТУУ «КПІ», унікальних і ефективних розробках київських політехніків та їх партнерів, які втілюються в життя через Науковий парк «Київська політехніка». Він підкреслив, що колектив університету відкритий до співпраці з іноземними та вітчизняними партнерами, готовий до реалізації нових освітніх і наукових проектів.

Пан Р.Клайд у розмові зауважив, що Україна, і КПІ зокрема, для міжнародної корпорації є перспективним партнером, адже тут створюються і розвиваються технології найвищого світового рівня. Якщо українські фахівці володітимуть інструментарієм захисту, збереження й обробки інформації, що їх передбачає надати Symantec, вони зможуть працювати більш ефективно, створювати нові продукти на основі найсучасніших технологічних рішень.

Компанія може запропонувати навчальні та методичні матеріали й програмне забезпечення для підготовки й перепідготовки фахівців і здійснення спільних дослідницьких проектів у сфері освіти та інноваційних технологій.

«За останнє десятиліття людство зробило гігантський крок у своєму розвитку, розширюючи горизонти теоретичних і практичних знань буквально в усіх сферах науки. Ми раді, що маємо можливість додати до цього глобального процесу і свій внесок», – повідомив у розмові з кореспондентом «КП» В’ячеслав Крітов.